Reinfeldt sopade tydligen mattan med Sahlin – hur kunde jag missa det?

Jag tyckte som jag skrev i föregående post att Mona Sahlin var bättre än Fredrik Reinfeldt i debatten i SVT. Som debattör alltså. Jag skulle ge Sahlin fyra getingar eller plus och Reinfeldt tre.

Men så fel man kan ha. Reinfeldt sopade tydligen mattan med Sahlin. Detta enligt både Aftonbladets och Expressens webläsares betyg på debattörerna. En knapp timme efter debattens slut gav 81 procent Expressens läsare Reinfeldt 5 getingar och 11 procent av dem gav Sahlin 5 getingar. 8 procent av Expressens läsare gav Reinfeldt en geting medan 68 procent av läsarna gav Sahlin 1 geting.

Resultatet avvek så från min egen bild att jag undrade hur många som röstat (det framgår inte av Expressens sida) och om det kunde vara resultatet av en kampanj.

Men också i Aftonbladet är Reinfeldt en nästan lika klar vinnare och Sahlin nästan lika tydlig förlorare. Och där kan man se att drygt 34 000 personer röstat. Det är lite för många för att en organiserad kampanj av ett ungdomsförbund ska kunna slå igenom.

I aftonbladet får Reinfeldt fem plus av 61,9 procent och Sahlin fem plus av 28,5 procent. 49,6 procent av läsarna ger Sahlin ett plus och 23,8 procent ger Reinfeldt ett plus.

Edit: En och en halv timme efter debattens slut har 9924 personer på DN.se talat om vem som gjorde bäst intryck på dem. 28 procent tyckte att Sahlin gjorde bäst intryck. 72 procent att Reinfeldt gjorde det.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather