Cirkusdjur på rymmen – ett gammalt PR-trick

Om just Cirkus Brazil Jack använt sig av det klassiska “djur på rymmen-tricket” vet jag inte. Men de har ett klassiskt cirkustält.

Jag läser i Expressen på nätet att ett gäng kameler rymt från en cirkus i Hässleholm. Årets första rubrik av det slaget. Men det kommer fler. Av något dunkelt skäl rymmer det alltid något exotiskt djur varje gång cirkusen kommer till en ny stad. Av ännu dunklare skäl rapporterar lokaltidningen om rymningen.

Borde man bli irriterad? Över att tidningarna låter sig luras varje år? Över att cirkusarna kör samma trick år efter år, i stad efter stad? Kanske. Men jag ler. I en föränderlig värld är det skönt att ibland se att somligt inte förändras. De äldsta tricken i boken fungerar fortfarande. Man får känslan av att det gäller cirkusar på det hela taget. Tält, djur, sågspån, akrobater, clowner. Inga nymodigheter precis.

Det är värt att tänka på. Man behöver inte alltid anstränga sig till det yttersta för att hitta på något nytt. Också gamla “trick” fungerar i ett modernt medielandskap. Återanvändning är på modet.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Bookmark the permalink.

About Robert Hultman

Robert Hultman hjälper företag, organisationer och enskilda att kommunicera kostnadseffektivt för att nå uppställda mål och öka värdet av deras produkter och tjänster. Han spelar också ukulele och driver www.ukulelebloggen.se Dessutom är han Alfa Romeo-entusiast och kör gärna sina Alfor på landets racerbanor.

2 Responses to Cirkusdjur på rymmen – ett gammalt PR-trick

  1. I måndags skrev Svenska Dagbladet om elefanter på rymmen från en cirkus i Värnamo. En re-write på ett inslag på AftonbladetTV på nätet.
    https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/947353_10151455559524327_1292910646_n.jpg