Kvalitet är ingen egenskap hos din produkt – det är upplevelsen i kundens huvud!

Det spelar ingen roll hur bra dina varor är rent objektivt. Förr eller senare kommer någon annan att sälja en bättre vara till samma pris. Och inte hjälper det att sänka priset. Någon annan kommer i alla fall att sälja den billigare.


Alla konkurrensfördelar som bygger på objektiva, mätbara faktorer kan konkurrenterna kopiera och göra bättre. Eller billigare. Eller både bättre och billigare om det vill sig riktigt illa.

Men abstrakta fördelar, som man kanske inte ens kan peka på men som kunden upplever som påtagliga, kan konkurrenterna inte så lätt kopiera. Och kunderna är beredda att betala för dem.

Sådana abstrakta fördelar skapar man med kommunikation.

Låt oss hjälpa er att hitta och kommunicera egenskaper som skiljer er från era konkurrenter, som kunderna uppskattar och som skapar marginaler.

Get the Flash Player to see this content.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Bookmark the permalink.

About Robert Hultman

Robert Hultman hjälper företag, organisationer och enskilda att kommunicera kostnadseffektivt för att nå uppställda mål och öka värdet av deras produkter och tjänster. Han spelar också ukulele och driver www.ukulelebloggen.se Dessutom är han Alfa Romeo-entusiast och kör gärna sina Alfor på landets racerbanor.

Comments are closed.