Kunddialog på monopolvis

Sophämtningens blankett för kunddialog
Det satt en lapp på sopkärlet häromdagen. En trycksak med kryssrutor. Bra tänkte jag, sophämtningen vill ha feedback på sin service!

Men när jag fått på mig glasögonen ser jag att det är en blankett med elva förtryckta tillrättavisningar av sophämtningens kunder. Därunder fanns en rad för klagomål som inte omfattas av de elva rutorna. På min lapp hade sophämtaren skrivit. “V.g ställ fram kärlet”.

Mitt sopkärl står på en iordninggjord plats precis vid uppfarten till vårt hus. En halvmeter eller max en meter från tomtgränsen! Sophämtarna ställer som regel inte tillbaka kärlet där utan brukar lämna det på gatan utanför. Ibland omkullvält.
Det känns nästan som att jag har sophämtning för sophämtarnas skulle och inte tvärtom.

Det är dags att låta oss kunder välja sophämtare. Lite konkurrens skulle utan tvivel leda till åtminstone en rimlig service.

Min favorit av de förtryckta anmärkningar från blanketten under den inledande formuleringen “Vi har tömt ditt sopkärl men ber dig tänka på att” är “placera kärlet så att det ledstångsliknande handtaget är vänt mot kärlets transportväg till sopbilen”.

Sophämtningens i Stockholm tillrättavisar sina kunder

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather