Gröna gubbar gör Fastighetsägarna synliga


Varje år brukar någon eller några organisationer använda sig av ”uniformerade deltagare” i Almedalen. De låter större eller mindre skaror av människor med uppseendeväckande klädsel vandra runt i Almedalen. De fångar både medias och deltagares uppmärksamhet och kanske nyfikenhet. En bra början på ett kommunikationsförsök.

Det är också ett relativt billigt sätt att fånga uppmärksamheten. Jag gillar kommunikation där en bra idé är viktigare än en bra budget. I år använde sig Fastighetsägarna av metoden i Almedalen. En grupp män i gröna trikåer som till och med täckte ansiktet dök upp i själva Almedalen . Det dröjde inte länge förrän de uppmanades posera framför TV-kameror på plats. Vilket eventuellt medieutrymme det genererade vet jag inte. Förmodligen lite. Det fanns ingen representant för Fastighetsägarna på plats att intervjua.

Men de gröna gubbarna syntes och väckte nyfikenhet. Det var många som liksom jag gick dit för att se vad de var för några. De liksom jag stod snart med en flyer i handen där vi kunde läsa om Fastighetsägarnas syn på hyror, skatter och regler.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather