Kändisbingo

Min kändisbingobricka från 1985.
Min kändisbingobricka från 1985.

Som relativt nyinflyttade i Stockholm 1985, brukade Karin och jag förtjust notera när vi såg kändisar av olika slag. Det ledde till att vi började spela ”kändisbingo”.

Vi gjorde var sin bingobricka med 5 x 5 rutor. I varje ruta skrev vi namnet på en kändis. Var och en fick välja namnen själv. Men det fanns vissa regler. Den andre var tvungen att godkänna personens status som kändis. Man fick dessutom inte välja namn som man hade någon form av personlig koppling till.

När man sedan såg en av sina kändisar fick man kryssa för rutan med namnet på sin bricka. Det var inte tillåtet att aktivt söka upp en kändis eller vänta utanför t ex en teater eller riksdagen. Bara slumpmässiga sammanträffanden räknades.

Även om Stockholm är kändistätt tog det tid innan kryssen fyllde bingobrickan. Vi spelade vårt kändisbingo i flera år. Hur det slutade kommer jag inte ihåg. Jag hittade min bricka för något år sedan. Där saknas fortfarande tre kryss. Helt kört är det inte inser jag. Alla tre som saknas är fortfarande i livet. Kanske fyllde Karin sin bricka och tog hem totalsegern. Eller så kom vi helt enkelt av oss.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *