Hållbar hållbarhet – Överlever hållbarheten hypen?

Almedalsmingel – utskällt och ifrågasatt av de som inte besöker Almedalen. Själva dess raison d’etre för de återkommande besökarna. Här knyts kontakter, byts åsikter och insikter.

Vi är några stycken som summerar intrycken av Almedalen 2019, so far. Ett givet samtalsämne på ett rosévinsmingel i Almedalen. I år har Almedalen lite mindre av allt. Det märks. Men det har både fördelar och nackdelar. Panelen är enig.

Sen är det det där med hållbarhet. Var och vartannat seminarium behandlar olika aspekter av hållbarhet eller har åtminstone hållbarhet med i rubrik eller problemformulering. Det är väl bra, det är vi överens om. Men det är i vissa fall ganska påklistrat. Hållbarheten är inklämd som med ett skohorn.

Jag bestämmer mig för att mitt Almedalsseminarium, om jag hade ordnat något, skulle ha rubriken: ”Hållbar hållbarhet” med underrubriken ” Överlever hållbarheten hypen?”

Det kommer att vara gångbart nästa år också. Så det är bara att ni hör av er om ni vill ha ett framgångsrikt seminarium under Almedalsveckan nästa år. Jag har rubriken som rymmer allt.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *