Lycka är en fungerande blinkers

Blinkersklumpen som det inte var något fel på
Blinkersklumpen som det inte var något fel på.

Jag gillar inte att meka. Men jag är väldigt stolt varje gång jag lyckas med mitt mekande. Nu fungerar blinkersen igen på min Bertonecupé. En sladd från säkringsboxen till blinkersrelät var trasig. Nu har jag dragit en ny sladd. Så enkelt var det.

Men vägen dit var inte enkel. Kunde ha varit om jag gjort rätt från början. Men det ligger inte för mig i mekarsammanhang. Erfarenheterna visar att jag alltid ska göra en massa onödigt först. Slarvig felsökning fick mig att misstänka “blinkersklumpen” (fackterm). För att komma åt den måste man demontera ratt, rattförlängare, rattstångskåpor… Det är sådär 30 skruvar varav hälften sitter uppochned, långt in, långt ned och kräver ovanliga dimensioner på insex-nycklar.

Det var nu inge fel på blinkersklumpen, upptäckte jag med hjälp från CC Motors i Eskilstuna. Det är en väldigt bra verkstad. Kunnig och service-minded. Det var tack vare telefonsupport från dem som jag lyckades hitta blinkersfelet!

Men lyckan är alltid kort. Som ett blink. Så snart ett problem är löst blir man varse allt det andra man måste göra. Så är det med gammelbilar.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

One Reply to “Lycka är en fungerande blinkers”

  1. Jag hade förresten god hjälp av Jet också. Dvs Jörgen Eriksson. Jag upptäckte att jag har tre multimetrar men en mycket dimmig uppfattning om hur man använder dem. Jörgen skingrade dimman tillräckligt för att jag skulle ha nytta av en multimeter.

Comments are closed.