Saab, Nokia och Sony Ericsson på lista över dödsdömda varumärken

Siten 24/7 Wallstreet listar varje år 10 varumärken de tror kommer att dö under året. De är inte överdrivet träffsäkra. Av de på förra årets lista är sju fortfarande kvar. Att årets lista upptar Saab och Nokia känns väl inte helt gripet ur luften. Att Myspace finns med på listan är inte heller en stor överraskning. Från att ha varit på allas läppar hör man nu nästan aldrig talas om Myspace. Själv har jag nästan slutat använda tjänsten. Listan publicerades för drygt en vecka sen. Häromdagen såldes Myspace för 35 miljoner dollar. Var det en dödsstöt? Den som lever får se.

Mer förvånande, åtminstone för mig, är att hitta Sony Ericsson där men kanske är det så att de har en mycket starkare position på den svenska marknaden än i resten av världen. De övriga varumärkena på listan (som har en tydlig amerikansk slagsida) är Sony Pictures, Soap Opera Digest (nån som vet vad det är?), American Apparel, Sears (eller Kmart), Kellogg’s Corn Pops och A&W (en till okändis).

Listan finns här

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

2 Replies to “Saab, Nokia och Sony Ericsson på lista över dödsdömda varumärken”

  1. Listan verkar innehålla olika problem va? Myspace slutar folk använda och därmed förlorar varumärket. Kellog’s däremot säljer sina frukostflingor men märket känns lite tråkigt och inaktivt på nåt sätt. Borde vara två listor: en för usla affärer och en för tråkiga varumärken.

  2. Två listor skulle man iofs kunna tänka sig. Kanske ännu fler. En diskussion orsaken till att det går dåligt för olika varumärken vore både mer intressant och användbar än om varumärkena försvinner under året eller inte.

    Men oavsett orsak kommer det att bli intressant att se om listan får rätt.
    Inget är så svårt att förutsäga som framtiden. Förra årets lista var inte precis övertygande och det ska bli intressant att se hur träffsäker denna lista är.

Comments are closed.